Dulce de Leche Lava Cake

[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_row_inner row_width=”container” row_style=”light” background_repeat=”repeat” background_position=”left top” background_attachment=”scroll” background_size=”auto” background_image_xs=”show”][fsn_column_inner width=”6″ column_style=”light”][fsn_text]

[/fsn_text][/fsn_column_inner][fsn_column_inner width=”6″][fsn_text]

Sastojci: (Za 6 porcija)

  • 113g istopljenog putera
  • 260g mlakog Dulce de leche
  • 2 žumanca
  • 2 jaja
  • 2 kašike šećera
  • Mrvica soli
  • ¼ kašičice cimeta
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 31g brašna

[/fsn_text][/fsn_column_inner][/fsn_row_inner][fsn_text]

Priprema:

  1. Zagrejati rernu na 220C. Tanko premazati otopljenim puterom i posuti brašnom 8 kalupa za mafine.
  2. Sjediniti Dulce de leche i puter u jednoj činiji i sjediniti brašno, cimet i so u drugoj.
  3. Umutiti dobro mikserom žumanca i šećer. Dodati Dulce de leche i mešati dok se ne sjedini dulce. Polako dadati suve sastojke i ekstrakt vanile i mešati dok se ne sjedini.
  4. Napuniti kalupe smesom tako da ostane oko 1cm do vrha.
  5. Peći oko 12-14 minuta tako da porumene, ali da ostanu mekani u sredini.
  6. Proći nožem po ivicama kalupa da se kolač odvoji i okrenuti da ispadne na tanjir.
  7. Po želji poslužiti sa šlagom ili sladoledom.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]