Dulce de Leche Flan

[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_row_inner][fsn_column_inner width=”6″ column_style=”light”][fsn_text]

[/fsn_text][/fsn_column_inner][fsn_column_inner width=”6″][fsn_text]

Sastojci:

  • 65g šećera
  • 790g Dulce de leche
  • 240ml mleka
  • 6 žumanaca
  • 1/2 kašike kukuruznog skroba (gustina)

[/fsn_text][/fsn_column_inner][/fsn_row_inner][fsn_row_inner][fsn_column_inner width=”12″][fsn_text]

Priprema:

  1. Kuvati šećer u šerpici dok se ne istopi. Dok je vruć prebaciti ga u kalup za kuglof i pre nego što se stegne ga varjačom rasporediti po dnu i svim stranicama. Ostaviti sa strane.
  2. Zagrejati rernu na 200°C. Staviti u rernu veliki dublji pleh za pečenje do pola napunjen vrućom vodom.
  3. Staviti u blender preostale sastojke i mutiti velikom brzinom da se dobro sjedine. Sipati smesu u kalup za kuglof i prekriti folijom. Staviti pleh za kuglof u veliki pleh u rerni i peći 2 sata ili dok se malo ne stegne. Ako voda ispari u međuvremenu dodati još vrele vode.
  4. Pustiti da se ogladi, a zatim ostaviti u frižideru bar 6 sati (najbolje preko noći). Proći lagano nožem po ivicama da se flan odvoji, a zatim ga izvrnuti na tanjir.

[/fsn_text][/fsn_column_inner][/fsn_row_inner][/fsn_column][/fsn_row]