Dulce de Leche Cheesecake

[fsn_row][fsn_column width=”6″][fsn_text]

Sastojci: (T-1h)

Kora:

  • 160 g čokoladnog sendvič keksa
  • 100 g rastopljenog putera
  • 140gr istopljenog putera

Cheesecake smesa:

  • 400 g sitnog sira
  • 400 g krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 kesica burbon vanilinog šećera
  • 200 g Dulce de leche Clasico Mardel
  • 1 kesica želatina

Preliv:

 

[/fsn_text][/fsn_column][fsn_column width=”6″][fsn_text]

Priprema:

Keks sameljite u elektrijčnoj seckalici pa pomešajte sa rastopljenim puterom. Ravnomerno utisnite smesu u kalup i stavite u frižider da se hladi dok pripremate nadev od sira.

Za nadev od sira pomešajte sitan sir, krem sir, šećer u prahu i vanilin šećer. Zatim dodajte dulce de leche i sjedinite. Dodajte umućenu slatku pavlaku i dobro izmešajte tako da dobijete potpuno ujednačenu smesu.

Želatin prelijte sa nekoliko kašika hladne vode i pustite da nabubri. Zatim ga zagrejte na laganj vatri uz stalno mešanje da se potpuno otopi. Ulijte rastpoljen želatin u smesu od sira i dobro izmešajte da se sve sjedini.

Smesu od sira ulijte u kalup sa stegnutom podlogom od keksa i ostavite da se hladi preko noći kako bi se smesa od sira u potpunosti stegla i bila spremna za sečenje. Cheesecake servirajte preliven dulce de leche topingom.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row][fsn_row][fsn_column width=”12″ style=”display: block;”][fsn_text]

Video Recept

 

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]