Dulce de Leche Banini

[fsn_row][fsn_column width=”12″][fsn_row_inner row_width=”container” row_style=”light” background_repeat=”repeat” background_position=”left top” background_attachment=”scroll” background_size=”auto” background_image_xs=”show”][fsn_column_inner width=”6″ column_style=”light”][fsn_text]

[/fsn_text][/fsn_column_inner][fsn_column_inner width=”6″][fsn_text]

Sastojci: (Za 40 kolačića)

  • 1 veliko žumance
  • 225g putera
  • 325g brašna
  • 85g šećera
  • ½ kašičice soli
  • 1 kašika ekstrakta vanile
  • 170g Dulce de leche Clasico ili Alfajorero

[/fsn_text][/fsn_column_inner][/fsn_row_inner][fsn_text]

Priprema:

  1. Zagrejati rernu na 190c
  2. Mikserom umutiti puter i šećer dok smesa ne postane vazdušasta. Dodati žumance i ekstrakt vanile. Dodati brašno i so i sve dobro sjediniti tako da se dobije jedna kugla testa.
  3. Od testa formirati kuglice, prečnika 2,5cm, i ređati ih u pleh prekriven papirom za pečenje. Nežno pritisnuti svaku kuglicu dlanom, a zatim napraviti malo udubljenje na sredini prstom ili malom kašičicom.
  4. Peći kolačiće 8-10 minuta, tek dok ne počnu da rumene. Izvaditi ih iz rerne, popraviti udubljenja prstom ili kašičicom ako je potrebno i nafilovati svaki sa 1/3 kašičice Dulce de leche Clasico ili Alfajorero.
  5. Vratiti u rernu i peći još 3 minuta dok fil ne postane ravan, a donji deo kolačića blago rumen.
  6. Služiti kad se prohladi.

[/fsn_text][/fsn_column][/fsn_row]